Geurbeleving met essentiële oliën

Een tijdje geleden hebben we al een blog geschreven over het gebruik van een diffuser. Wilt u deze (nog) een keer lezen, klik dan op deze link. Kwalitatief goede essentiële oliën die 100% natuurlijk en zonder synthetische- en chemische vulmiddelen zijn niet alleen geschikt om zijn therapeutische werking maar ze kunnen u een heerlijke geurbeleving geven.

We merken dat nog veel mensen een waterbrandertje met een waxinelichtje gebruiken, dat is bij de essentiële oliën die 100% natuurlijk zijn niet aan te raden. De moleculen van de olie branden kapot waardoor de geur en de werking veranderen. Voor rond de 30 euro zijn er diverse goede diffusers te koop. De meeste gaan automatisch uit wanneer het water op is (let hier op bij aanschaf) en er komt koude stoom uit.

Welke oliën zijn mooi met elkaar te combineren om een echte geurbeleving te ervaren?

In principe zijn alle oliën in een diffuser te gebruiken naar gelang de geur die u prettig vindt en/of de werking die u of iemand in uw omgeving nodig heeft. Op onze website zijn alle oliën uitgebreid beschreven en kunt u lezen wat de olie voor uw geest en lichaam kan doen. U kunt ook zelf oliën combineren, probeer gewoon wat u lekker vindt of wat voor u een goede werking heeft. Wanneer u de oliën aromatisch verspreid kunnen deze verschillende werkingen hebben, zo werken ze anti-bacterieel,  ontspannend, stemmings verhogend of  geven u een wellicht een energie boost.

We willen graag een aantal combinaties met u delen en hopen u hiermee te inspireren voor een geurbeleving met essentiële oliën.

geurbeleving_enjoil

Geurbelevingen en hun werking

Wakker worden
– 3 druppels Wilde Sinaasappel
– 3 druppels Pepermunt

Fris en schoon
– 2 druppels Lavendel
– 2 druppels Citroen
– 2 druppels Rozemarijn

Weg met de griep – misschien wel de belangrijkste op dit moment
– 6 druppels ‘Beschermende samenstelling’

Lekker slapen mix
– 5 druppels Lavendel
– 3 druppels Vetiver

Mix om goed te ontspannen en te relaxen – tijdens het lezen van een boek of tv kijken
– 4 druppels ‘Samenstelling gronden/aarden
– 2 druppels Wierookboom (Frankincense)

Allergie mix
– 2 druppels Lavendel
– 2 druppels Citroen
– 2 druppels Pepermunt

Mix om vrolijk van te worden – ook tijdens een feestje, vergadering of andere bijeenkomst
– 4 druppels ‘Verkwikkende samenstelling’
– 4 druppels Wilde Sinaasappel

Mix om te ontstressen en even bij te komen na het werk
– 4 druppels Wilde Sinaasappel
– 2 druppels Wierookboom (Frankincense)

Mix om te focussen en wat energie te krijgen – tijdens het huiswerk maken
– 3 druppels Wilde Sinaasappel
– 3 druppels Pepermunt

Citrus explosie
– 1 druppel Citroen
– 1 druppel Limoen
– 1 druppel Wilde Sinaasappel
– 1 druppel Grapefruit
– 1 druppel Bergamot

Bloementuin
– 2 druppels Clary Sage
– 2 druppels Geranium
– 2 druppels Lavendel
– 2 druppels Romeinse Kamille

Meditatiemix
– 3 druppels Cedarwood
– 2 druppels Patchouli
– 3 druppels Lavendel

Exotischemix
– 10 druppels Patchouli
– 3 druppels Wilde Sinaasappel
– 2 druppels Ylang Ylang

Voor de liefhebbers nog speciale winter- / kerstmixen

– 2 druppels Zilverspar
– 2 druppels Wilde Sinaasappel
– 2 druppels Kaneel (Cinnamon)

– 3 druppels Zilverspar
– 1 druppels Grapefruit
– 2 druppels Wierookboom (Frankincense)

– 3 druppels Kaneel (Cinnamon)
– 3 druppels Geranium
– 3 druppels Vetiver

We hopen dat we u op weg hebben geholpen om uw woon-, slaap- en/of werkkamer nog aangenamer te maken. Vergeet ook niet een diffuser te gebruiken op kantoor, in uw winkel, sportschool, salon of praktijkruimte.

Heeft u nog vragen, stuur ons gerust een berichtje, dan kan naar info@enjoil.nl.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie