Voeten en essentiële olie

Onze voeten dragen ons hele leven ons gewicht en we lopen in ons leven wel vier keer de wereld rond. Daarnaast hebben veel mensen wel eens schoenen aan die niet zo goed zijn voor onze voeten, denk aan te kleine of te grote schoenen, te hoge hakken of te smalle schoenen. Om te zorgen dat onze voeten in een goede conditie blijven moeten we ze goed verzorgen en daar hoort incrèmen, af en toe een lekker voetenbad, voetenscrub en een heerlijke voetmassage ook bij.

doterra_voetverzorging

Er zijn meerdere mogelijkheden om zelf een heerlijke voetencrème te maken, dit is een makkelijk voorbeeld van een crème die je voeten weer zacht maken.

1 eetlepel kokosolie
10 druppels Pepermunt olie
10 druppels Geranium olie
10 druppels TeaTree olie

Meng alles goed door elkaar en smeer je voeten 2x per dag in. Voor een nog beter en sneller resultaat doe je sokken aan en laat de crème zo goed intrekken.

Wanneer u een diepe gescheurde kloof heeft die bloed kunt u rechtstreeks een druppel Lavendel olie aanbrengen om het genezingsproces te versnellen. Daarnaast 2x per dag de voeten incrèmen en eventueel met een puimsteen aan de slag of naar de pedicure voor een goed en zacht resultaat.

doterra_kloof

Vermoeide of pijnlijke voeten?

Heeft u vermoeide of pijnlijke voeten na een dag werken, winkelen of een stevige wandeling? Dan is het tijd voor een ontspannen voetenbad met essentiële oliën.

Zorg voor een ruime bak waar uw voeten makkelijk in kunnen bewegen en vul deze met lekker warm water (ongeveer 38 graden). Voeg aan een kopje zeezout een aantal oliën toe die je lekker vindt, bijvoorbeeld:

3 druppels Lavendel olie
3 druppels Rozemarijn olie
4 druppels Limoen olie

Roer de oliën en het zeezout een beetje door elkaar. Door eerst de oliën te mengen met het zeezout zorg je ervoor dat de oliën goed vermengt worden met het water. Een scheutje melk helpt ook om olie te mengen met het badwater. Dit voetenbad bevordert de bloedcirculatie en werkt rustgevend.

doterra_voetenbad

Scrub de voeten regelmatig, hiermee verwijder je dode huidcellen en help de (droge) huid van de voeten te herstellen en te voeden. Bij onze downloads kun je een goed recept voor een heerlijke voetscrub vinden.

Ook een voetmassage kan heel ontspannend werken en de olie heeft ook een goede werking op de (droge) huid van uw voeten. Gebruik een draagolie, bijvoorbeeld kokosolie, en voeg een paar druppels van je favoriete essentiële olie toe. Lavendel is natuurlijk een hele bekende olie die een heerlijke ontspannende werking heeft maar kies vooral een geur die jij lekker vindt en waar jij je bij kan ontspannen. Masseer de voeten rustig maar stevig, niet te zacht anders kietel je de ander en is het niet fijn om een voetmassage te ontvangen.

doterra_voetmassage

Zorg goed voor je voeten!

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie