Essentiële kruiden oliën

Wist je dat er ook essentiële oliën zijn gemaakt van kruiden?

kruiden_doterra

Kruiden worden al eeuwenlang gebruikt en spelen ook al eeuwenlang een belangrijke rol bij het bereiden van eten, bij het maken van cosmetica en bij de genezing van ziekte en aandoeningen. Sinds het begin van onze beschaving werden kruiden al toegepast als voeding, medicijnen maar ook bij feesten en religieuze rituelen.

De traditionele Chinese geneeskunde maakt nog steeds veel gebruik van de geneeskracht van kruiden terwijl in het Westen de toepassingen en kennis afnamen met de komst van chemische geneesmiddelen. Dat is toch zonde!

Gelukkig worden we weer steeds meer bewust van alternatieve middelen naast de chemische en synthetische geneesmiddelen. En wordt de belangstelling voor een behandeling met kruiden en essentiële oliën meer en meer. Er heeft onlangs een artikel in de Libelle gestaan, als een arts zegt: Wen er maar aan! 10 lessen om beter om te gaan met een chronische ziekte en les 8 ging over essentiële oliën.

libelle_doterra

Koken met de essentiële kruiden oliën

Wees je er van bewust als je gaat koken met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën dat deze oliën 50 tot 70 keer sterker zijn dan kruiden. Dus vaak is 1 druppel olie in een pan eten al te veel! Vooral Oregano en Tijm zijn hele sterke oliën. Wat je het beste kan doen is een satéprikker in het flesje olie dopen en dan de satéprikker door je gerecht roeren. Proef dan of het voldoende is en anders herhaal je dit. Voorbeeld, op een volle pan pasta met groente en gehakt is 1 druppel Oregano teveel. Voorkom dus dat je eten weg moet gooien en wees echt heel zuinig!

Essentiële kruiden oliën zijn niet alleen om mee te koken maar hebben ook vele andere manieren om ze in te zetten bij aandoeningen of je huis heerlijk te laten ruiken door middel van een diffuser. Ik heb zelf van de week ontdekt dat de combinatie Wilde Sinaasappel met Rozemarijn in een diffuser heerlijk is. Ook heb ik onlangs een massageolie gemaakt met Lavendel en Rozemarijn om vermoeide voeten mee te masseren en tegelijk iemand te laten ontspannen.

Hieronder een aantal kruiden oliën en waar je ze onder andere voor kan inzetten om je lichaam te helpen of te ondersteunen:

Rozemarijn
Artritis – Blaasontsteking – Bronchitis – Candida – Cellulitis – Depressie – Diabetes – Griep – Haaruitval – Hartkloppingen – Infectie van de luchtwegen – Koude rillingen – Lage bloeddruk – Oorpijn – Roos – Verkoudheid – Vermoeidheid

Tijm
Astma – Bacteriële infectie – Bedplassen – Bestralingswonden – Beten – Borstontsteking – Bronchitis – Dermatitis – Eczeem – Hersenen – Keelontsteking – Kinkhoest – Kroep – Psoriasis – Schimmelinfectie – Slechte spijsvertering – Steken – Verkoudheid

Marjolein
Alvleesklierontsteking – Carpaal Tunnelsyndroom – Fysieke stress – Hoge bloeddruk – Hoofdpijn – Koliek – Kraakbeen letsel – Luchtwegen – Obstipatie – Osteoartritis – Peesontsteking – Reuma – Slijmoplossend – Spierdystrofie – Spierkramp – Spierpijn – Stijfheid – Vaatverwijder – Verstuiking – Zenuwpijn – Ziekte van Parkinson

Oregano
Eelt – Griep – Immuunsysteem – Kinkhoest – Longontsteking – Ontsteking – Opwarming (lichaam) – Parasieten – Ringworm – Schimmelinfectie – Spierpijn – Voetschimmel – Wratten

Basilicum
Ademhalingsproblemen – Buikkrampen – Bijen en giftige insectensteken – Cysten – Diabetes – Depressie – Geheugen – Hoesten – Hoofdpijn – Infectie (bacterieel en viraal) – Nierproblemen – Spijsvertering – Ontsteking – Oorpijn – PMS – Prostaat – Vermoeidheid

Andere essentiële kruiden oliën die je in de keuken kan gebruiken zijn:
Citroengras (Lemongrass)
Kruidnagel (Clove)
Gember (Ginger)
Kaneel (Cinnamon en Cassia)
Kamille (Roman Chamomile)
Kardemom (Cardamom)
Koriander (Cilantro)
Lavendel (Lavender
Melisse (Melissa)
Pepermunt (Peppermint)
Scharlei (Clary Sage)
Venkel (Fennel)
Zwarte peper (Black pepper)

Als laatste wil ik graag een kruidenrecept delen die je kan gebruiken in pasta gerechten.

Italiaanse kruidenmix
10 druppels Basilicum
10 druppels Oregano
10 druppels Tijm
10 druppels Marjolein
10 druppels Rozemarijn
5 druppels Scharlei

Meng dit door elkaar en je hebt je eigen kruidenmix zonder toevoegingen.
Gebruik 1 druppel en proef je gerecht of dit voldoende is anders meer toevoegen.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie