Eten, drinken, bakken en koken met essentiële oliën

koken_essentiele_olie

Wie een account op onze website heeft aangemaakt heeft als het goed is gezien dat je ook recepten kan downloaden. Want ja, naast dat je de oliën kan vernevelen in een diffuser, op je huid smeren, met een capsule kan innemen of inhaleren via je handen, kan je de olie ook drinken en je kan er mee bakken en koken.

Drinken

drinken_essentiele_olie

Zoals de meeste al weten is het heel lekker om in je water een paar druppels olie te doen. Het smaakt lekker, voor de mensen die het lastig vinden om de dagelijkse hoeveelheid water te drinken maakt het smaakje aan het water het drinken wat makkelijker. Maar er zijn een aantal oliën die ook ontgiftend en vochtafdrijvend werken dus je helpen bij het afvallen, bijvoorbeeld Grapefruit, Citroen, Wilde Sinaasappel en de ‘Stofwisselingssamenstelling’.

Wat ik persoonlijk erg lekker vind is een druppeltje Kaneel (Cinnamon) olie in mijn koffie en er dan het liefst een Latte Macchiato van maken. Dit is natuurlijk ook lekker in warme chocolademelk. Daarnaast drink ik in plaats van thee een glas heet water met 1 of 2 druppels Venkel olie en als ik een glas melk drink doe ik er 1 of twee druppels Limoen olie in, heerlijk verfrissend.

Bakken

bakken_essentiële_olie

Bak je weleens koekjes, brood, een cake, maak je weleens zelf een chocoladereep of iets heel anders? Experimenteer dan ook eens met de oliën, ik gebruik regelmatig de Kaneel, Wilde Sinaasappel, Citroen, Pepermunt en de Limoen. Gewoon een standaard deeg maken zoals je gewend bent, zelf maken of uit een pak en dan wat oliën toevoegen. Een paar druppels is voldoende maar probeer uit wat je lekker vindt.

Koken

SONY DSC

Marjolein, Tijm, Rozemarijn, Citroengras, Oregano, Basilicum, Koriander, Kruidnagel, Gember, een paar voorbeelden van bekende kruiden oliën. Zorg ervoor dat je zeker weet dat de essentiële oliën die je gebruikt 100% natuurlijk en puur zijn en je ze dus veilig kunt gebruiken in de keuken tijdens het koken. Maak je eigen Italiaanse mix of gebruik Koriander olie en Citroengras olie in een Aziatisch gerecht. Wees wel, net als op je huid of in je water, zuinig in gebruik, je hebt niet veel nodig voor een goede smaak. De oliën zijn 50 tot 70 keer sterker dan de gedroogde kruiden. Beter nog een druppeltje extra toevoegen dan een druppel teveel en je gerecht is mislukt.

Ben je geïnspireerd geraakt of wil je nog wat ideetjes opdoen maak dan een account aan op onze website en kijk bij Downloads, daar staan een aantal recepten.

Heb je zelf een lekker recept dan zijn wij daar natuurlijk erg benieuwd naar en lezen wij dat graag, dus reageer gerust op dit blog of schrijf een berichtje op onze facebookpagina. Wie weet zetten we jouw recept wel op onze website en kan iedereen jouw recept downloaden.

Wil jij meer informatie dan kun je ons hiervoor contacten, wij helpen je graag op weg!

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

doterra

Geef een reactie