Vakantie voorbij? Hoe krijg je de juiste balans en concentratie?

Mijn vakantie zit er weer op en mijn kinderen moeten over twee weken alweer naar school. De vakantie is omgevlogen en helaas moeten we allen weer focussen op ons werk en school. Minder vrijheid blijheid, de juiste balans vinden tussen werk en privé en meer regelmaat. Ook wel weer lekker eerlijk gezegd.

Terug naar school

Om de overgang van ‘weinig moeten’ naar werk of school zo gemoedelijk mogelijk te laten verlopen probeer ik het laatste weekend rust in te bouwen en op tijd naar bed te gaan. Heerlijk Lavendel in de diffuser in de slaapkamers om lekker te slapen zodat we goed uitgerust zijn. Daarnaast gebruiken wij de volgende essentiële oliën om beter te kunnen concentreren, aandacht erbij houden, niet in de stress te raken en rustig te blijven:

Concentratiesamenstelling, In Tune, Focus Blend

Intune heeft kalmerende eigenschappen. Ze geven concentratievermogen en zorgen voor geestelijke harmonie. De rust en focus die je nodig hebt om op je werk of tijdens de les te kunnen concentreren. Maakt dat je met je gedachten bij je taak blijft, minder afgeleid en minder de neiging hebt om weg te dromen. Deze olie wordt ook wel ‘The oil of the Presence’ genoemd omdat deze zorgt dat je in het ‘hier en nu’ blijft. Toepassing: de olie wordt geleverd in een roller. Zet een streep op de achterkant van de nek en op de voetzolen.  Heb je een gevoelige huid dan is de olie verstuiven of direct inademen is ook een optie.

Samenstelling gronden en aarden, Balance, Grounding blend

Balance is een combinatie van oliën verkregen uit bomen en wortels. Eigenlijk geen wonder dus dat deze ons zal helpen te gronden en te aarden. Bomen leven in het nu, hebben geen haast en staan stevig (stabiel) overeind. Deze olie helpt ons bij een gevoel van rust, vrede en ontspanning en bij het in balans brengen van lichaam en geest.

balans

Door de zachte energie van deze olie helpt het hyperactieve kinderen rustig te worden. De olie helpt volwassenen om weer contact te maken met onze wortels. Het versterkt de connectie van ons onderlichaam met de grond. Deze connectie is vooral belangrijk wanneer we druk zijn geweest met ons hoofd, bijvoorbeeld bij intensive denk processen, veel praten of spirituele activiteiten. Mensen die snel afgeleid zijn, problemen hebben met lange termijn relaties, visies hebben baat bij deze samenstelling. Het zorgt dat je je doel in het zicht blijft houden tot je deze bereikt hebt. Je blijft gefocust, vastberaden en ontwikkeld innerlijke kracht. . Balance leert ons onze energie te gronden en om ons doel in het oog te houden met het geduld van een boom. Toepassing: verstuiven als het kan en wanneer het kan. Zelf draag ik een ketting met daaraan een parfum medaillon. Je kan deze olie ook als parfum of eau de cologne gebruiken. Of smeer het op je voetzolen, drie tot zes druppels. Heerlijk die vakantie maar ook weer fijn om aan de slag te gaan, zeker als we alles in balans kunnen houden met gebruik van de essentiële oliën.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie