Sporten en bewegen met essentiële oliën

sporten_essentiële_oliën

Sporten en bewegen hoort bij onze dagelijkse routine en is goed voor ons lichaam en geest. Echter sporten betekent ook vaak spierpijn, zweten, voetschimmel, honger, hygiëne, afvallen en aan je uithoudingsvermogen werken.

Om u hierbij te helpen zijn er verschillende essentiële oliën die u voor, tijdens en na het sporten of bewegen kunt gebruiken.

1. Hygiëne, zorg voor een schone mat of toestel
Vul een glazen spuitfles met een half kopje water en 2-6 druppels van de ‘Beschermende samenstelling olie mix. Voeg daar voor extra hygiëne en een prettige geur eventueel een paar druppels Citroen of de ‘Reinigende samenstelling’ olie toe. Maak hiermee uw mat en/of sporttoestellen schoon.

2. Zweten hoort erbij en is goed het helpt je lichaam om de afvalstoffen uit te zweten
Drink veel water en maak het aantrekkelijker door op een halve liter water 2-3 druppels Citroen olie toe te voegen.

3. Help trek tussendoor te voorkomen
De ‘Stofwisselingssamenstelling’ olie mix ondersteunt een gezonde stofwisseling en helpt trek tussendoor tegen te gaan.

4. Pijnlijke spieren en/of ontstekingen
Smeer/masseer de pijnlijke plekken in met ‘Massage samenstelling’, ‘Verzachtende samenstelling, Citroengras of Marjolein.

5. Open je luchtwegen
Voor, tijdens en na het sporten ‘Luchtweg samenstelling’ olie mix inhaleren of smeer een paar druppels op uw borst.

6. Voetschimmel / Zwemmerseczeem
Vul een Roller flesje met 35 druppels essentiële Tea Tree olie en 8 druppels Lavendel olie, schud goed en breng dit aan op de besmette gebieden op de voeten.

7. Voorkom honger na het sporten en bewegen!
Neem een shaker mee met 1 lepel TrimShake, voeg water toe, schud goed en drink op.

8. Maak je workout effectiever
Doe één druppel Pepermunt en één druppel Wilde Sinaasappel olie in je handpalm, wrijf in je handen en inhaleer via je vingertoppen, ga met je handen langs je nek en polsen. Dit is een echte oppepper en zorgt voor meer energie.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie