Water drinken met een smaakje

Het is meer dan zomer in Nederland, we hebben net een officiële hittegolf gehad. De hoge temperaturen zorgen dat we meer vocht nodig hebben dan normaal. Dit betekent dat we meer moeten drinken dan we normaal al doen. Er zijn veel mensen die water drinken niet zo lekker en/of saai vinden. Essentiële oliën kunnen helpen om makkelijker water te drinken maar welke oliën zijn nou goed om te drinken en hoeveel druppels gebruik je dan?

Welke oliën zijn lekker in je water?

Smaak is natuurlijk heel persoonlijk dus de oliën die ik lekker vind hoef jij natuurlijk niet lekker te vinden. Het is belangrijk om te weten dat niet alle essentiële oliën die je kan kopen mogen worden ingenomen. Laat je dus goed informeren over waar je op moet letten voordat je essentiële oliën toevoegt aan je water. Als je weet welke essentiële oliën veilig zijn om in te nemen kunnen we een olie kiezen die je lekker vindt maar ze doen natuurlijk ook wat voor je. De Citrus oliën zijn, wat mij betreft, de lekkerste in koud water maar ook Pepermunt, Lavendel, Kaneel (Cassia en Cinnamon) en mixen van verschillende oliën bij elkaar zijn lekker en goed om te drinken. Waarom Citroen (Lemon) olie drinken in je water? De essentiële citroenolie helpt je lichaam om te herstellen of verbeteren van de volgende aandoeningen. Anti-oxidant – Bloedarmoede – Bloeddruk verlagend – Bloedzuiverend -Concentratie – Depressie (Postnataal)  – Griep – Jicht – Kater – Keelpijn – Keelontsteking – Koortsblaasjes – Lymfatische reiniging – Nierstenen – Ontsmetting – Parasieten – Reinigend – Spijsvertering – Stemmingsverhogend – Uitputting – Verdriet – Verkoudheid – Zuiverend Mijn dag begint met een glas lauwwarm water met twee/drie druppels Citroenolie. We lezen regelmatig hoe goed het is om hiermee te beginnen. Echter als je een Citroen uitknijpt heb je de sap van een citroen waar natuurlijk veel vitamine C in zit. De essentiële oliën van Citroen (maar ook van de Wilde Sinaasappel, Grapefruit, Limoen, Bergamot) komt uit de schil. In de schil zitten de werkzame stoffen die ons lichaam nodig heeft. Uiteraard kan je het ook combineren dus en het sap en de oliën maar wil je je lichaam helpen met reinigen gebruik dan de citroenolie! Drink ’s morgens lauwwarm water met citroen voor je iets anders eet of drinkt zodat je lichaam al gelijk aangezet wordt om te reinigen. doterra_citroen Wil je meer weten over de andere citrus oliën? Dan verwijs ik je graag naar mijn blog hierover. Klik hier om deze (nog) een keer te lezen.

Mixen van essentiële oliën in je water?

Wat ook lekker is, is om verschillende oliën te combineren in je water. Mijn persoonlijke favoriet is als volgt: – 750 ml koud water – 2 druppels Citroenolie (lemon) – 2 druppels Wilde Sinaasappelolie (wild orange) – 2 druppels Grapefruitolie – 2 druppels Gemberolie (ginger) Als laatste is het lekker om fruit, komkommer of kruiden toe te voegen aan je water. Je kan hier natuurlijk vele combinaties mee verzinnen dus probeer uit wat je lekker vindt en het staat nog leuk ook. ??????????????

Limoen-Munt water met 3 druppels Citroenolie

doterra_aardbei_komkommer_cilantroKomkommer-Aardbei water met 2 druppels Cilantro (Koriander) olie

Cilantro is een olie uit de bladeren van de korianderplant, niet te verwarren met de Corianderolie die gemaakt is van de zaden van de korianderplant. De Cilantro olie bevordert een gezonde spijsvertering en heeft een krachtig reinigende en ontgiftende werking op ons lichaam.

Drink je water met of zonder olie altijd uit glas of RVS!

We willen nogmaals benadrukken dat water met of zonder essentiële oliën uit glas of RVS gedronken moet worden. We moeten niks natuurlijk maar dit eigenlijk wel! De waterflesjes die je in de winkel koopt zijn gemaakt voor eenmalig gebruik. Plastic bevat bijna altijd BPA wat een toxische stof is die oplost bij meermalig gebruik. Ook plastic bidons en dergelijke zijn niet geschikt om water met de oliën te drinken. Essentiële oliën van goede kwaliteit zijn 100% pure oliën en vooral de citrus oliën lossen het plastic nog sneller op. Daarom water drinken met essentiële oliën altijd uit glas of RVS!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie