Mirre (Myrrh) waarvoor gebruiken we deze essentiële olie

Mirre heb ik gekozen om mijn kennis bij te schaven en misschien vinden jullie het ook interessant om te lezen. Wat moeilijk om een onderwerp te kiezen, er is zoveel om over te schrijven.  Mijn eerste blog ooit, spannend!!! Veel plezier! Mirre Mirre is het meest bekend als een van de geschenken (samen met goud en wierook) die Jezus kreeg aangeboden door de drie Wijzen uit het Oosten. Mirre was belangrijk in Bijbelse tijden het werd gebruikt als specerij en was een natuurlijke remedie om overledenen te reinigen cq te balsemen.

Wat is Mirre?

Mirre is een hars, of sap-achtige stof, die afkomstig is van een boom, genaamd Commiphora MYRRHA. Deze boom groeit veelal in Afrika of het Midden-Oosten. Mirre heeft botanisch verband met wierook en is één van de meest gebruikte essentiële oliën in de wereld. De Mirre boom onderscheidt zich door zijn witte bloemen en aparte stam. Op sommige momenten heeft de boom zeer weinig bladeren als gevolg van het droge woestijn klimaat. De stam heeft soms een vreemde en gedraaide vorm als gevolg van de barre weersomstandigheden en de wind. Om de Mirre olie te produceren moet de schors los gesneden worden van de boomstam. De boom gaat tranen in de vorm van hars vervolgens wordt de hars van de boom gesneden. Middels stoomdestillatie wordt de hars verwerkt tot essentiële olie. Er is 16 kilo hars nodig om 1 liter essentiële olie te produceren. Mirre olie heeft een rokerige, zoete of soms bittere geur. Het woord Mirre komt van het Arabische woord “Murr” wat bitter betekent. De olie heeft een geel, oranje kleur en is stroperig. Deze olie wordt vaak gebruikt als basis voor parfum.

Historische toepassingen Mirre olie

  • Parfum
  • Ondersteuning bij seizoensgebonden klachten
  • Als een antiseptische middel voor het schoonmaken en genezen van wonden
  • Als een pasta om het bloeden te stoppen
  • Religieuze ceremonies, balsemen
Mirre olie wordt vandaag de dag nog steeds gebruikt als een remedie voor diverse kwalen: Anti-bacteriële en anti-schimmel uitdagingen Mirre olie heeft anti-bacteriële en anti-schimmel eigenschappen en kan gebruikt worden bij kleine huidirritaties zoals voetschimmel, ringworm, en acne. Omdat deze olie fenolen bevat kunnen mensen met een gevoelige huid reageren op deze olie. Huidverzorging en parfum Mirre bevordert een gezonde huid. Het kalmeert een schrale of gebarsten huid. Het wordt vaak toegevoegd aan huidverzorgingsproducten omdat het helpt bij hydratatie en in parfums wordt het verwerkt voor de geur. Oude Egyptenaren gebruikten Mirre om huidveroudering te voorkomen en het onderhouden van de gezonde huid. Ontspanning Mirre wordt mede gebruikt in de aromatherapie voor massages. Het kan ook aan een warm bad worden toegevoegd of direct op de huid (bij voorkeur verdunt met een dragende olie zoals gefragmenteerde kokosolie). massage Afname van problemen met de spijsvertering Mirre olie is te gebruiken om problemen met de spijsvertering te verlichten, zoals maagklachten, diarree en indigestie. Helpt voorkomen van tandvleesaandoeningen en mond infecties Door de anti-infectueuze en anti-bacteriële eigenschappen van Mirre kunnen ontstekingen in de mond en het tandvlees verlicht worden. Het kan ook worden gebruikt als mondspoeling bij het voorkomen van tandvleesaandoeningen. Het kan uw adem verfrissen en is vaak gebruikt als ingrediënt in mondwater en tandpasta. Hulp voor de bovenste luchtwegen klachten Het kan werken als een slijmoplossend middel om symptomen van hoesten en verkoudheid te helpen verlichten. Het kan worden gebruikt om congestie te verlichten en bijdragen tot het verminderen slijm. Mirre kan topisch toegepast worden, onverdund maar wie een gevoelige huid heeft kan sterk reageren op deze olie. Wees voorzichtig! Mirre kan in de diffuser of inhaleer de geur direct. Innemen kan ook, 1 of 2 druppels onder de tong of in de vorm van capsules. Mirre werkt goed samen met Wierook, Lavendel, Sandelhout en alle specerijen oliën. WAARSCHUWING: voorzichtigheid is geboden bij gebruik van mirre olie op overgevoelige huid en tijdens zwangerschap (kan samentrekken van de baarmoedermond veroorzaken).

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie