Lavendel plantages in Bulgarije

Dit keer gaat mijn blog over onze studiereis naar Bulgarije. Een klein gezelschap van doTERRA ging naar Bulgarije alwaar we de Lavendel plantages bezocht hebben en een destillatie bedrijf. Zo leuk om mee te maken dus zeker waard om het met jullie te delen!

Lavendel plantages

Bulgarije is een vruchtbaar land en ongeveer 55% van het oppervlak wordt gebruikt voor landbouw. Vroeger werd er meer essentiële olie geproduceerd dan tegenwoordig. Het is verschoven naar de productie van andere gewassen zoals tarwe, gerst en mais omdat de EU daar een hogere bijdrage aan levert. Ook veel zonnebloem velden hebben we gezien gedurende de rit van ons hotel naar de Lavendel velden.

Zonnebloem velden

Toch is de productie van essentiële olie gelukkig weer in opkomst. Ze hebben een grote rozenolie productie en uiteraard ook lavendel. De lokale bevolking heeft veel kennis en doTERRA maakt gebruik van deze kennis wat ook weer de werkgelegenheid ten goede komt. Een win win situatie! Ik zou willen dat jullie het konden ruiken, zo lekker! De geur was heel intens maar ja wat wil je bij zoveel lavendel planten. De oogst was deze week begonnen en terwijl wij ter plaatse waren gingen ze ook verder met het knippen van de plantjes. Links: de tractor die langs de velden reeds. Rechts: een rijtje reeds geknipte planten. Lavendel oogsten        Lavendel geoogst Van de velden naar het destillatie bedrijf Esseterre gereden.  Geopend in juni 2016 en gebouwd volgens de nieuwste technieken. Zie ook het persbericht van Doterra. Wist je dat zo’n destillatie bedrijf maximaal 50 km van de lavendel velden af mag liggen? En dat de boer de lavendel heel even laat drogen op het veld, ongeveer een halve dag en dat het dan direct vervoerd moet worden om te destilleren? Tegenwoordig met de nieuwe technieken duurt het ongeveer 1,5 uur om de olie te destilleren. Zie ook meer uitleg op de science site.

Esseterre

Esseterre lavendel

Bij vertrek kregen we een flesje Lavendel water en flesje Lavendel olie van de eerste destillatie. Bedankt doTERRA!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie