Allergieën en essentiële oliën die kunnen verlichten

In deze tijd is er veel vraag naar een natuurlijke oplossing tegen allergieën met name hooikoorts. Ik geloof dat in twee weken tijd alles tot bloei is gekomen en het is een pittige tijd voor hooikoorts patiënten. Maar allergie is niet alleen seizoensgebonden. Er zijn veel mensen allergisch voor onder andere:

  • stuifmeel (bloemen)
  • stof
  • schimmel
  • insecten steken
  • huidschilfers van dieren
  • eten
  • medicijnen
  • latex

Allergieën

Veel voorkomende klachten van een allergie zijn verstopte neus, loopneus, niezen, tranende ogen, hoofdpijn en verminderde reukzin. Sommige mensen krijgen zelfs ontstekingen en kortademigheid.

Hoe kunnen essentiële oliën helpen bij allergieën?

De olie helpt te vechten tegen de ontsteking en ondersteunt het immuunsysteem. Het maakt dat het immuunsysteem niet meer zo overgevoelig zal reageren op de ‘aanvaller’ en klachten zullen verminderen. Essentiële olie zal het lichaam helpen om te ontgiften en de aanval van de infecties, bacteriën,  parasieten en micro organismen te bestrijden. Een wel bekende oplossing om hooikoorts te verlichten is Lavendel. Druppel op je duim en plak deze tegen je verhemelte en zelf stop ik die duim dan ook nog even in mijn twee neusgaten om daar de boel te verlichten. Of een combinatie van Lavendel, Pepermunt en Lemon olie. Maak zelf een mix of ook te verkrijgen in een softgel. Makkelijk in te nemen en ondersteunt het lichaam ongeveer 24 uur. Maar ik wilde eigenlijk nog andere oliën benoemen die ons ook goed ondersteunen bij een allergische reactie.

keelpijn

Pepermunt olie

Het inhaleren van pepermunt olie geeft direct verlichting aan de sinussen en een kriebelende keel. Het helpt slijm te verminderen en een infectie te verminderen wat vaak klachten zijn bij een allergische reactie. Doe een aantal druppels in een diffuser om voor langere tijd de olie te inhaleren maar ben je onderweg dan kan je ook een druppel in je hand doen en deze inhaleren. Smeer wat nog aan je hand zit verder uit op je borst en in je nek. Let op: voor degene met een gevoelige huid raden we aan de olie te verdunnen met een draagolie.

Basilicum olie

Basilicum olie vermindert de ontstekingsreactie van allergenen (het overreageren van ons immuunsysteem). Het helpt het lichaam met het ontgiften en het bestrijden van de ontstekingen, pijn en vermoeidheid door het doden van de bacteriën, schimmels en gisten die leiden tot bijvoorbeeld luchtwegproblemen. Basilicum olie kan je toevoegen aan je salade dressing of een ander gerecht. Of doe 2-3 druppels met gelijke delen draagolie en smeer dit over je borst en de achterkant van je nek. Pas op: niet te gebruiken bij mensen met epilepsie.

Eucalyptus olie

Ook deze olie opent je longen en sinussen en zorgt er dus voor dat je vrij kan ademen. Reinigt je lichaam van micro organismen en toxinen. Eucalyptus bevat 1,8 cineool wat pijnstillende en ontstekingsremmende eigenschappen heeft. Vermindert keelpijn, heesheid en hoesten. Je kan de olie smeren op de borst of op de reflexpunten. Maar zelf vind ik het heerlijk om er mee te stomen. Doe in een kom warm water (maximaal 50 graden) 1 a 2 druppels olie. Een handdoek over je hoofd en 5 a 10 minuten diep inhaleren.

Lemon olie

Citroen olie heeft een reinigende werking, helpt bij het afvoeren van de giftige stoffen waar we een reactie op vertonen. Ondersteunt het immuunsysteem en helpt het lichaam te beschermen. Zoals Lemon olie bacteriën en verontreinigende stoffen uit ons lichaam kan verwijderen kan deze dat ook in uw leefomgeving zodat je een schone ruimte hebt en verminderde kans op een allergische reactie. Voeg Lemon olie toe aan je drinkwater, aan je wasmiddel of meng een paar druppels met water en spuit je bank, gordijnen, tapijten en lakens in. Hopelijk heb ik hierbij toch weer wat natuurlijke oplossingen gegeven voor een veel voorkomend probleem.

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid! Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. De basisklas heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”. Ik geef deze workshop gratis en vrijblijvend in Wijhe, klik hier om je aan te melden. Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl. Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl). Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden. doterra

Geef een reactie