Hoe gebruiken wij essentiële oliën dagelijks?

lavendel_essentiële_olie

Om optimaal te kunnen profiteren van de natuurlijke en krachtige werking van essentiële oliën is het van belang dat u de producten dagelijks gebruikt. Onze ervaring is dat dat uiteindelijk vanzelf gaat als u merkt wat de oliën voor u doen. In het begin moet u daar echter een soort routine in krijgen. Ons advies is dan ook om de oliën bij u in de buurt en in het zicht neer te zetten. Er zijn verschillende handige hulpmiddelen maar u kunt ook natuurlijk ook zelf iets bedenken om de oliën bij de hand te hebben.

Ook dit kleine tasje/sleutelhanger is heel handig om de oliën altijd in of aan uw tas bij u te dragen of bijvoorbeeld mee te nemen naar uw slaapkamer om de olie onder uw voeten te smeren voor het slapen gaan of in een diffuser te doen die op de slaapkamer staat. In het tasje zitten 8 kleine flesjes van 2 ml waar u uw eigen oliën in kan overgieten.

tasje_sleutelhanger

Hoe gebruiken wij de producten dagelijks?

Leonie: Het eerste moment op de dag dat ik een product met essentiële oliën gebruik is met het tandenpoetsen. Ik heb een fluoride vrije tandpasta met de beschermende voordelen van de essentiële oliën uit de ‘Beschermende samenstelling’ om bacteriën en andere schadelijke pathogenen tegen te gaan. Daarnaast reduceert het plak en maakt het de tanden witter. De kaneel-mint geur maakt de adem (en je tandenborstel) fris en schoon.

Bij het ontbijt vul ik een glazen fles met water en kies ik een olie om toe te voegen, in mijn geval kan dat zijn Grapefruit, Citroen of de Wilde Sinaasappel, dat zijn mijn favorieten. Het helpt mij om makkelijker mijn dagelijkse hoeveelheid water te drinken en vooral de Grapefruit en de Citroen zijn vochtafdrijvend en helpen bij de spijsvertering.

Over de hele dag gebruik ik oliën die ik nodig heb om bijvoorbeeld van een hoofdpijn af te komen, de ‘Samenstelling tegen hoofdpijn’ helpt mij enorm goed maar ook de ‘Samenstelling voor vrouwen’ wil ik niet meer missen. Ik drink thee met een druppeltje Venkel olie, is echt eerlijk. En tijdens het koken en bakken gebruik regelmatig citroen, citroengras, kaneel en een zelfgemaakte pasta-olie-mix van Basilicum, Oregano, Tijm, Marjolein, Rozemarijn en Muskaatsalie, het recept kunt u downloaden via deze link. Op dit moment ben ik het recept ‘Amandelen met kaneelolie’ aan het maken, ze staan nu te pruttelen en het ruikt hier heerlijk naar Kaneel. Ben benieuwd hoe ze smaken. Ook dit recept kunt u downloaden op onze site.

Ook staat de hele dag de diffuser aan hier. Zowel in mijn praktijkruimte om bacteriën, schimmels en ziektekiemen te doden als ook in mijn woonkamer (bijvoorbeeld de ‘Verkwikkende samenstelling’ of Lavendel) en ’s-nachts om de muggen buiten te houden (‘Insectwerende samenstelling’ met Citroengras omdat ik die zo lekker vind ruiken). Elke zomer is het weer een drama met de muggen, ik zit altijd onder de muggenbulten en deze zomer ben ik nog niet één keer gestoken. Ben heel blij met de ‘Insectwerende samenstelling.

Verder gebruik ik regelmatig Lavendel voor kleine wondjes of jeuk. De ‘Spijsverteringssamenstelling’ voor als ik het zuur heb en ik heb voor een klein wratje zelf een mix gemaakt van Oregano, TeaTree, Wierookboom en gefractioneerde kokosolie.

Voor het slapen gaan smeer ik Lavendel en Citroen onder mijn voeten. Lavendel om in te slapen en de Citroen om de nacht door te slapen en zet ik natuurlijk de diffuser aan. Als ik last heb van mijn nek of rug smeer ik de rub van de ‘Verzachtende samenstelling’ of ik gebruik de ‘Samenstelling tegen hoofdpijn’.

Dit is zo’n beetje hoe ik essentiële oliën gebruik, ik ben vast nog heel veel vergeten en ik ben ook nog elke dag nieuw dingen aan het ontdekken en leren over essentiële olien en wat ze voor mij kunnen betekenen.

Mariëlle: Ook ik kan me geen leven meer voorstellen zonder de oliën. Toen ik er begin dit jaar mee in aanraking kwam had ik nooit gedacht dat ik nu dagelijks de oliën zou gebruiken en er ook nog andere mensen blij mee kan maken. Het geeft enorm veel energie en het is natuurlijk erg leuk dat we zoveel positieve reacties krijgen. De flesjes staan van boven tot beneden door het huis om toch maar niets te vergeten. Inmiddels hebben we drie diffusers in ons huis staan. Eén in de woonkamer, één in de eetkamer en één op de slaapkamer.

Als ik ’s morgens wakker word poets ik mijn tanden met tandpasta waarin essentiële oliën zijn verwerkt en staat in de badkamer de ‘Beschermende samenstelling’ op me te wachten, deze olie gebruik ik preventief om griep tegen te gaan. De olie werkt op het immuunsysteem en zou bij iedereen in de badkamer moeten staan. Na het douchen twee druppels in mijn handen wrijven en dan onder mijn voeten wrijven. In april dit jaar moest ik een operatie ondergaan, er werden vijf sneetjes gemaakt in mijn buik. Diezelfde avond mocht ik naar huis echter de volgende dag vond ik mijn buik erg warm en zag er erg rood uit, ik twijfelde om het ziekenhuis te bellen, het voelde echt ontstoken. Ineens dacht ik aan mijn oliën en dacht “baat het niet dan schaad het ook niet”. Ik deed een paar druppels van de ‘Beschermende samenstelling’ op mijn handen en wreef over mijn buik. Die was inmiddels echt heet, na ongeveer 10 seconde voelde ik de hitte helemaal verdwijnen, de roodheid verdween en het voelde onmiddellijk rustig aan. De pleisters zaten nog op de wondjes en toch hielp het. “Echt waar, ongelofelijk” dat was wat ik toen dacht. Nu snap ik het allemaal een stuk beter, ik leer iedere dag meer en meer over de oliën.

Net als veel vrouwen vind ik het heerlijk om lekker te ruiken. Ik heb nu een essentiële olie mix ontdekt dat is gewoon parfum! De ‘Samenstelling voor vrouwen’ is een echte dames geur (hij heet niet voor niks zo). Hier zit onder andere Ylang Ylang in en werkt op de vrouwelijk hormonen, ik krijg er een open en vrolijk gevoel van. Heerlijk!

Wanneer ik beneden kom besluit ik wat voor olie(n) ik die dag in mijn water ga drinken. Ik doe de druppels in een karaf en vul deze bij met water. Meestal zit de Wilde Sinaasappel en/of de Grapefruit er wel bij. Soms voeg ik Kaneel toe, of heb ik zin in Citroen (lemon). Er zijn zo veel mogelijkheden. Ik was een slechte water drinker en dronk veel light producten. Het water met de olie is zo bijzonder. Het smaakt echt lekker en je voelt je er veel lekkerder bij dan al die frisdranken die zo ongezond voor ons zijn. Alles met mate dus heel af en toe neem ik ook nog wel wat uit mijn oude eet- en drinkpatroon hoor! Maar doordat ik over het algemeen water met olie drink kom ik gemakkelijk aan de anderhalf tot twee liter per dag. Het kost me geen moeite meer.

Ik werk vanuit huis en heb dagelijks mijn diffuser aan staan, het hangt echt van mijn gemoedstoestand af welke olie ik gebruik. Overdag een opwekkende of een verfrissende olie (Wilde Sinaasappel, Eucalyptus, ‘Verkwikkende samenstelling’) en ’s avonds iets waarvan je lekker relaxt wordt (Lavendel, Ylang Ylang).

Soms als ik zwaar getafeld heb of net iets te veel gegeten heb krijg ik een opgeblazen gevoel, dan pak ik direct de ‘Spijsverteringssamenstelling’, ik wrijf één of twee druppels in mijn handen en maak een kommetje over mijn neus. Ik snuif de geur van deze olie heel diep op, daarna wrijf ik de olie over mijn buik. Na een paar minuten is mijn opgeblazen gevoel helemaal verdwenen. De eerste keer dat ik deze olie gebruikte dacht ik echt dat het magie was…..ik kon niet geloven dat een olie dat met me zou doen. Deze mix is ook een lekkere olie om in uw water te doen, vul een karaf met water en doe er 2 druppels olie in.

Gedurende de dag gebruik ik een oliën indien nodig. Heb ik last van m’n spieren dan gebruik ik de rub van de ‘Verzachtende samenstelling’, voor hoofdpijn de Pepermunt olie. Zo zijn er natuurlijk nog heel veel oliën die ik gebruik tijdens het eten koken of wanneer ik mijn eigen chocolade maak. Het recept staat online, om dit te kunnen downloaden vragen wij u een account aan te maken. Dit is kosteloos, u blijft dan op de hoogte van alle nieuwtjes. Wanneer je goede kwaliteit oliën gebruikt die 100% puur en natuurlijk zijn zonder synthetische- en chemische vulmiddelen zijn ze veilig om voor je gezondheid te gebruiken. Ze ondersteunen en helpen je lichaam.

Wat is uw ervaring met essentiële olie?

We zouden het leuk vinden om uw ervaringen met essentiële oliën ook te lezen. Wilt u ze met ons delen, reageer dan op dit blog. Dat kan als u helemaal naar beneden scrolt in het paarse gedeelte.

Wanneer uw nieuwsgierigheid is gewekt door onze ervaringen dan willen wij u graag uitnodigen om naar een informatie bijeenkomst te komen. Wij organiseren deze regelmatig, kijk in onze Agenda voor data. Vindt u Almere te ver bij u vandaan, laat het ons weten en we verwijzen u naar een bijeenkomst bij u in de buurt.

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons altijd eerst een gratis introductieklas om je voor te laten lichten. Je vindt de data in onze evenementen agenda! Mocht je liever een persoonlijke afspraak willen maken dan is dat natuurlijk ook mogelijk. Stuur dan even een e-mail met je contactgegevens naar info@enjoil.nl.

Vind jij onze informatie interessant en zou jij hierover meer willen weten dan zijn wij op zoek naar jou. Wij zijn altijd op zoek naar mensen die interesse hebben in natuurlijke gezondheid. Ook zijn er veel mogelijkheden om ons team te komen versterken. Stuur ons een berichtje met jouw contactgegevens en we nemen contact met je op (info@enjoil.nl).

Wij, van Enjoil, willen je graag informeren over de mogelijkheden met 100% pure en natuurlijke essentiële oliën en plaatsen regelmatig blogs op onze website over interessante onderwerpen in combinatie met essentiële oliën. Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte. Je kan je ook registreren en een account aanmaken, je ontvangt dan indien gewenst een e-mail zodra wij een weblog plaatsen daarnaast kan je recepten en tips en trucs downloaden.

Geef een reactie