Oraal gebruik van een essentiële olie is dat effectief?

Ik kwam onlangs weer een topic tegen op facebook over het oraal innemen van essentiële oliën. Hier heerst vaak een grote taboe op. Ik wil toch heel graag mijn visie hier weer delen omdat het eigenlijk helemaal niet zo heel moeilijke keuze is.

Mijn visie over het oraal innemen van oliën

Oraal innemen van essentiële oliën daar van moet je weten waarom je ze in wil nemen. Een olie oraal innemen heeft een hele andere werking dan ze binnen te laten komen via ons limbische (emotioneel geheugen en reukorgaan) systeem.

Ik neem bijvoorbeeld citrus oliën in als ik op celniveau mijn organen wil reinigen of als ik kiespijn heb om mijn tandvlees te verdoven of wanneer ik een ontsteking heb die ik intern wil aanpakken.

Het limbische systeem

Toch is de meest krachtige werking voor ons (emotionele) welzijn via het limbische systeem. Via onze neus komen de geuren van de oliën langs verschillende klieren (onder andere de amygdala- en de pijnappelklier) die onze hormonen aan sturen. Je kunt je misschien wel voorstellen dat binnen een paar seconden je de chemie van jouw lichaam enorm kunt beïnvloeden. Stel je maar eens voor wanneer je op straat bijna in de hondenpoep trapt, de reactie van jouw lichaam is een herinnering van de geur met daaraan gekoppeld de gedachte dat je poep aan je schoen hebt. Vaak is een lichamelijke reactie IEUWWWW of krimp je ineen. Dit zijn allemaal chemische processen in ons lichaam.

Je wordt wat je ruikt

Wanneer een essentiële olie via onze neus langs het emotionele geheugen systeem gaat, wordt ons zelfhelend vermogen krachtig geactiveerd. Iedere plant, boom, bloem, gras en hout olie heeft een boodschap. Deze boodschap en informatie zit ook in ons voedsel. Zo ken je vast de uitdrukking “je bent wat je eet”?

Mijn slogan met een grote knipoog natuurlijk, is: “je wordt wat je ruikt”! Naar mijn mening is iedere lichamelijke klacht niets anders dat een boodschap dat we actie zouden moeten ondernemen omdat we “iets” kunnen leren. Het is een signaal! Zo kan het zijn dat we ons zelf voorbij lopen, of zijn we misschien wel te koppig om keuzes te maken. Laten we ons onderdrukken, steken we onze kop in het zand of wil dingen gewoonweg niet zien. Al deze (karakter) eigenschappen kunnen er voor zorgen dat we fysieke klachten krijgen. Gezondheidsuitdagingen noem is ze. Het woord ziekte gebruik ik nooit, een ziekte zet je vast. Je hebt het en je accepteert het. Dit is hoe onze westerse geneeskunde ook naar jouw klacht kijkt. Het probleem fixen en de bijwerkingen van de medicatie ook weer fixen en voor je het weet heb je zoveel medicatie en ben je afhankelijk gemaakt van de medicatie. Een “gezondheidsuitdaging” dan kun je op zoek naar alternatieven. En die zijn er zeker te vinden.

Klacht of defect

Als ik mensen mijn visie uit leg dan heb ik het over twee mogelijkheden. Nummer één je hebt een lichamelijke klacht of nummer twee je hebt een lichamelijk defect. Heb je een klacht dan is er een altijd een olie die jou kan ondersteunen. Is er sprake van een defect dan hebt een chirurg nodig om de breuk of het defect te fixen.

Met mijn holistische blik ga ik altijd op zoek naar de boodschap achter de klacht en adviseer ik oliën. Dit kan zijn als supplement (is bijna nooit nodig) of de geur die via het limbische systeem je zelfhelend vermogen activeert. Veel oliën kunnen ook op het lichaam gesmeerd worden. Ook hier zijn specifieke instructies per olie enorm belangrijk.

Dus mijn advies ga naar een Aromatherapeut. Je mag mij ook altijd je vragen sturen. Laat je vooral niet bang maken. Leer zuivere oliën te voelen. Dan wordt het pure liefde in een flesje.

Succes met een prachtige ontdekkingsreis in de rijke wereld van plantenmedicijnen!

Tot slot

Let op! Gebruik alleen 100% pure en natuurlijke essentiële oliën zonder slechte chemische en synthetische toevoegingen die slecht zijn voor je gezondheid!

Er zijn vele verschillende essentiële olie leveranciers en aanbieders. Ze bieden een grote verscheidenheid aan toepassingen voor de gezondheid en zijn niet altijd veilig in gebruik voor jou en je gezin. Er zijn echter altijd een aantal veiligheidsrichtlijnen, die je bij het gebruik van essentiële oliën en producten op basis van essentiële oliën dient op te volgen. Volg daarom bij ons een introductieklas om je voor te laten lichten zodat je leert hoe je essentiële oliën in kunt zetten. De basis workshop heet “Het Natuurlijke Medicijnkastje”.  Interesse? KLIK HIER!

Ga nooit zomaar zelf experimenteren met essentiële oliën maar raadpleeg een Aromatherapeut. Je kunt bij mij een afspraak of consult boeken via mijn praktijk website!

Wanneer wij een blog plaatsen wordt dit onder meer bekend gemaakt op onze facebookpagina. Dus wil je meer lezen en wil je ons volgen like onze facebookpagina en blijf op de hoogte.

*De product informatie is niet bedoeld om ziektes te diagnosticeren, behandelen, genezen of voorkomen. Lees onze disclaimer!